Kampanja “Zelena tačka. Bitna stvar!”

Beograd, maj-jun 2014.
Kompanija Sekopak je pokrenula kampanju, pod nazivom “Zelena tačka. Bitna stvar!” u cilju šire edukacije građana o ovom simbolu, koji se može videti na ambalaži velikog broja proizvoda. Sekopak apeluje na potrošače da pri kupovini daju prednost proizvodima sa „Zelenom tačkom“, istovremeno želeći da motiviše kompanije da se odgovorno ponašaju prema otpadu koji nastaje upotrebom njihovih proizvoda i na taj način doprinesu očuvanju životne sredine.

Kampanja „Zelena tačka. Bitna stvar!“ nastavlja se tokom predstojećeg vikenda, 07-08. juna, kada će u dva MAXI supermarketa u Gospodar Jovanovoj i Ulici Neznanog junaka potrošači moći direktno od Sekopakovih promotera detaljnije da se informišu na koji način mogu svakog dana da postupaju odgovorno prema životnoj sredini. Tokom meseca promocije se nastavljaju i u drugim trgovinskim lancima.

Svaki potrošač između dva proizvoda bi svesno trebalo da bira onaj koji nosi simbol Zelena tačka, jer zna da je kompanija čiji je proizvod, posvećena očuvanju životne sredine kroz plaćanje naknade za zbrinjavanje svog ambalažnog otpada.“ – izjavila je generalna direktorka kompanije Sekopak, Violeta Belanović Kokir.

U okviru kampanje „Zelena tačka. Bitna stvar!“ Beograđani su proteklih nedelja na bilbordima i reklamama u okviru stajališta gradskog prevoza, mogli da prate humorističko-edukativne priče strip junaka koji predstavljaju različite vrste ambalažnog otpada. Nakon MAXI supermarketa, kampanja se nastavlja i u objektima drugih maloprodajnih lanaca. Opšti cilj kampanje je podizanje svesti o postojanju simbola „Zelena tačka“ kao i o tome šta on predstavlja i koje su prednosti njenog postavljanja na ambalaži proizvoda. Akcenat je i na komunikaciji sa kompanijama koje bi u budućnosti mogle da koriste „Zelenu tačku“. 

Dan zaštite životne sredine

Beograd, 05. jun 2014.
Povodom obeležavanja Dana zaštite životne sredine, operater za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom Sekopak, je u saradnji sa glumačkom trupom “Dečija zemlja” poklonio najmlađim razredima OŠ “Laza Kostić” iz Novog Beograda, edukativnu predstavu “Prljavo ili čisto-nije isto”.

Mališani su se dobro zabavili uz pesme i šaljive priče glumaca Jovice Tišme, Slobodana Bode Ninkovića i Mie Melegi, ali su se na kraju ovog susreta i okušali u “veštinama” koje su tom prilikom naučili. Tako su na zanimljiv način đaci otkrili tajne reciklaže, zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada.

Edukaciju dece o očuvanju životne sredine podržala je i kompanija Knjaz Miloš koja je mališanima obezbedila flašice Aqua Viva Junior vode i pružila im odličan primer kako se nakon upotrebe ambalaža reciklira.

Kompanija Imlek je budućim ekolozima, učenicima najmlađih razreda OŠ “Laza Kostić”, obezbedila slatko osveženje, čokoladna mleka i milk šejkove.

Humanitarno prikupljanje ambalažnog otpada na Tuborg MAD festivalu

Beograd, 24.-25. maj 2014.
Kompanija Carlsberg Srbija i Sekopak, u skladu sa politikom očuvanja životne sredine i prostora u kojem živimo, ali pre svega želje da pomognu svim ugroženim građanima zbog poplava, pokrenule su akciju prikupljanja ambalažnog otpada u okviru Tuborg MAD festivala.

Svim gostima, tokom oba dana festivala, omogućeno je da odlože upotrebljenu ambalažu od pića u posebno postavljene Sekopak kante, a kao dodatan motiv za učestvovanje u ovom humanom činu dobijali su posebno dizajniran bedž sa karakterističnim tekstom “Proud to help”. Na ovaj način prikupljeno je 15 kg upotrebljene PET i 85 kg aluminijumske ambalaže. Sav prihod od prodaje tako odvojene ambalaže biće uplaćen kao humanitarna pomoć nastradalim u poplavama.

Izuzetno je značajno naglasiti što je ovakvom akcijom svim zainteresovanim pružena mogućnost da uz društveno odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, u isto vreme sakupljaju i dodatna novčana sredstva kao pomoć onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija.

Edukativne radionice za đake u Somboru

Sombor, januar-maj 2014.
Tokom protekle školske godine Sekopak je u saradnji sa Čistoćom Sombor organizovao edukativne ekološke radionice. Tema radionica je bilo primarna selekcija ambalažnog otpada i sistem reciklaže, a kroz nju je prošlo preko 2000 đaka iz škola u Somboru.

Iako najmlađi najlakše usvajaju dobre navike, pored najbrojnijih vrtića, edukacijom su obuhvaćene i osnovne i srednje škole, ali i jedan fakultet. Kako bi mladi od samog starta bili motivisani da učestvuju u sistemu reciklaže, obezbeđene su nagrade za one koji su prikupili najviše materijala, tako je ukupna količina materijala dostigla čak 444 kg upotrebljene PET ambalaže i preko 6 tona kartonske ambalaže.

Kako je ovo jedna od najznačajnijih tema na kojoj će naše društvo morati da radi u budućnosti Sekopak će radionice nastaviti i u sledećoj školskoj godini u Somboru, ali i u drugim gradovima širom zemlje.
Facebook
Facebook
Sekopak
Sekopak
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2014, Sekopak, Sva prava zadržana.
Sekopak Newsletter


Sekopak d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 10b/2
11000 Beograd, Srbija
office@sekopak.com


This email was sent to office@rabbit.rs
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sekopak d.o.o. · Bulevar Mihajla Pupina 10 b · New Belgrade 11070 · Serbia