Akcije sakupljanja staklene ambalaže

Akcije sakupljanja staklene ambalažeI ove godine, kompanija Sekopak u saradnji sa javno komunalnim preduzećima organizuje akcije sakupljanja staklene ambalaže pod nazivom “Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži”. Zahvaljujući ovim akcijama građani imaju priliku da učine nešto korisno za svoj grad, a sa druge strane da se oslobode staklene ambalaže koju više ne koriste.

Dosadašnji odziv građana pokazuje da svest građana o značaju primarne selekcije itekako postoji i da je malo potrebno kako bi se navike promenile. Tokom maja meseca građani Novog Sada i okoline na organizovanim akcijama doneli su preko 5.000 kg staklene ambalaže, dok su stanovnici Čokota, kod Niša za samo nekoliko sati sakupili oko 500kg.

Staklo je sirovina koja se može 100% reciklirati nebrojeno puta i uvek iznova dobije novu upotrebnu vrednost. Godišnje se u svetu baci blizu 100 milijardi staklenih flaša, a proizvede oko 500 miliona, što nam jasno ukazuje na značaj reciklaže i na faktore koji utiču na očuvanje životne sredine.

U narednom periodu nastavljamo sa akcijama očuvanja prirode i vašeg grada. Pridružite se našim akcijama i dajte svoj doprinos. Vašu ambalažu u reciklažu.

Akcija sakupljanja staklene ambalaže u saradnji sa javno komunalnim preduzećima