Beo Zoo Vrt i Sekopak

Beo Zoo Vrt i Sekopak

Prvi put ovog leta u beogradskom zoološkom vrtu promovisano je odvajanje ambalažnog otpada.

Sekopak je tokom leta organizovao radionice za decu i na taj način pokušao najmlađim posetiocima zološkog vrta da približi primarnu selekciju i reciklažu. Deca su tom prilikom mogla da nauče gde se ubacuje koja vrsta ambalaže, kako se od ambalažnog otpada mogu napraviti igračke kao i da učestvuju u različitim igricama za decu.

Ovu letnju radionicu Beo Zoo vrt i Sekopak završili su 10. septembra predstavom “Prljavo ili čisto nije isto”. Glumci predstave su najmlađim posetiocima Beo Zoo vrta, na šaljiv i zabavan način, dali odgovor na pitanja: Šta je ekologija, a šta reciklaža? Gde se ambalaža odlaže i može li ona biti korisna?

U zajedničkoj akciji Sekopaka i Beo Zoo vrta, reciklažna ostrva postavljena su u martu ove godine. Cilj je da se omogući posetiocima da na jedinstven način doprinesu zaštiti životne sredine kao i da se podigne svest o važnosti ekološki odgovornog ponašanja, pogotovo kod najmlađih posetioca.

Deca su mnogo bolji promoteri reciklaže i otvoreniji su da usvajaju zdrave ekološke navike i šire zelene ideje medju svojim ukućanima.

Čuvajmo prirodu!

Vašu ambalažu u reciklažu!

Beo Zoo Vrt i Sekopak