Edukacija dece o reciklaži

Edukacija dece o reciklažiDelez Srbija i Sekopak omogućili edukaciju dece o reciklaži.

Đaci pet osnovnih škola u Beogradu su tokom novembra imali priliku da kroz edukativne radionice nauče brojne korisne informacije o reciklaži, a najviše pažnje im je privukao praktični deo gde su naučili kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

Zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, više od hiljadu i po đaka iz škola “Ivan Goran Kovačić”, “Desanka Maksimović”, “Bora Stankvić”, “Vlada Aksentijević” i “Borislav Pekić” odgledalo je predstavu “Prljavo ili čisto, nije isto” i film “Maksimova ekološka avantura”. Osim predstave i filma, đaci su uz pomoć mađioničara naučili kako stara ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova. Po završetku reciklažnog dana mališani su uživali u igri memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže, a skupili su i preko 50 kg stare ambalaže.

Kompanija Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana. Mališani su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini. Uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada ključni je cilj naših aktivnosti, a đaci su pravi ambasadori tih vrednosti”, istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine Delez Srbija smatra da je veoma važno da se deca motivišu na eko aktivizam.
“Svako od nas treba da da doprinos zaštiti životne sredine. Zbog toga smo u saradnji sa Sekopakom realizovali edukativne radionice gde smo pokazali deci zašto je važno reciklirati”, kaže Perić.

Edukacija dece o reciklaži

Edukacija dece o reciklaži

Edukacija dece o reciklaži