Društveno odgovorne kompanije

Društveno odgovorne kompanijeKompanije Imlek i Sekopak Svetski dan zaštite životne sredine obeležile su u Supernatural parku na Adi Huji. Zaposleni kompanije Imlek imali su priliku da se upuste u Sekopak avanturu, pravilno odlože upotrebljenu ambalažu i daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.

U svetu se na ovaj dan pokreću brojne aktivnosti koje propagiraju odgovorni odnos prema okruženju. Mi smo na ovaj dan pokrenuli Imlekove volontere aktivacijom koja ih je povela u edukativnu i zabavnu avanturu. Učesnici su upotrebom mehaničke trake za trčanje išli u dinamičnu šetnju po prirodi. Društvo u prirodi pravio im je edukativan audio zapis i prijatan glas naratora praćen laganom muzikom. Tokom avanture muzika je postajala glasnija, sve brža i podsticala učesnika da iz lagane šetnje postepeno krene u brzo hodanje, a zatim i u trčanje. Princip pokretanja trake od učesnika je zahtevao fizičku aktivnost čime su stvorili širu sliku principa zdravog života i životnog okruženja.

Zelenu oazu Beograda ulepšali su sadnjom aromatičnog i lekovitog bilja i tako pokrenuli “Vrt za pčele”, čime se simbolično ukazuje na potrebu za očuvanjem ove najugroženije vrste insekata, koja je ujedno i najznačajnija za očuvanje ekosistema.
Imlek i Sekopak su još jednom pokazali da nije teško biti društveno odgovoran.

VAŠU AMBALAŽU U RECIKLAŽU!

Kompanije Imlek i Sekopak obeležile Svetski dan zaštite životne sredine