Kosjerić dobio presu

Kosjerić dobio presu za aluminijumsku i pet ambalažuU saradnji kompanije Sekopak, JKP ”Duboko” iz Užica i opštine Kosjerić postavljena je presa za aluminijumsku i pet ambalažu. Presa je postavljena u dvorištu Tehničke škole Kosjerić, na taj način data je mogućnost deci da odvajaju ambalažni otpad.

Đaci Tehničke škole Kosjerić su već prvog dana pokazali veliku zainteresovanost za korišćenje prese i odvajanje ambalažnog otpada, njihova želja je da školsko dvorište kao i grad bude čistija i zdravija sredina.

“Vrlo je važno da krenemo od najmlađih i da najmlađe edukujemo po pitanju primarne selekcije, sakupljanja i odvajanja ambalažnog otpada. Ovo je u Kosjeriću prvi korak ka primarnoj selekciji”, izjavila je direktorka kompanije Sekopak Violeta Belanović Kokir.

U planu je da se u narednom periodu u opštini Kosjerić postave kutije i kante za odvajanje ambalažnog otpada. A to će u velikoj meri uticati na smanjenje deponija i poboljšanje kvaliteta života svih građana tog kraja.

U sportskoj hali Tehničke škole održana je i edukativno zabavna predstava za najmlađe “Prljavo ili čisto nije isto”. Kroz pozorišnu igru deca su utvrdila svoja znanja o ekologiji i reciklaži i dobila ohrabrenje da ta znanja primenjuju u svakodnevnom životu.

Predstavi su prisustvovala deca iz vrtića i škola, oni su starijima poslali poruku da treba da vodimo računa o planeti na kojoj živimo.
Cilj ovakvih aktivnosti jeste razvijanje dobrih navika i promovisanje pravilnog odnosa prema ambalažnom otpadu, njegovom smanjenju, ponovnom korišćenju, reciklaži, ne bi li se zajedničkim snagama uspeo održati, ali i poboljšati kvalitet života.

Kosjerić dobio presu za aluminijumsku i pet ambalažu