Akcija prikupljanja staklene ambalaže

Prikupljanje staklene ambalaže u Kragujevcu i Novom SaduKompanija Sekopak u saradnji sa JKP “Čistoća” Kragujevac i JKP “Čistoća” Novi Sad organizovala je akciju prikupljanja staklene ambalaže u Kragujevcu i Novom Sadu.

Akcija pod nazivom “Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži” organizovana je 16. septembra na tri gradske lokacije u Kragujevcu i 16. oktobra na tri gradske lokacije u Novom Sadu. Građani su za prikupljenih 3kg staklene ambalaže mogli da osvoje zanimljive poklone. Cilj ovakvih akcija je da se kroz prikupljanje ambalaže podigne svest građana o očuvanju životne sredine, kao i da se apeluje na građane da učine nešto korisno za svoj grad.

Staklo je ambalažni otpad koji se ne raspada u prirodi, a sa druge strane može da se reciklira beskonačan broj puta i da nikad ne izgubi na svom kvalitetu. Prema statističkim podacima reciklažom se vrati oko 33% staklene ambalaže, a cilj je da taj procenat bude znatno veći.

Građani su se do sada pokazali kao veoma savesni i odgovorni jer se vrlo rado odazivaju na ovakve i slične akcije. Prva akcija ovog tipa organizovana je u avgustu u Nišu, a u planu je da se organizuju i tokom sledeće godine.

Prikupljanje staklene ambalaže u Kragujevcu i Novom Sadu