Prikupljanje staklene ambalaže u Nišu

Prikupljanje staklene ambalaže u NišuSekopak je u saradnji sa JKP Mediana iz Niša organizovao akciju prikupljanja staklene ambalaže. Staklo je ambalaža koja može više puta da se reciklira i da nikad ne izgubi na dobrom kvalitetu, upravo iz toga razloga je ovakva akcija veoma značajna.

Akcija pod nazivom “Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži” organizovana je 25. avgusta na 5 gradskih lokacija u Nišu. Građani Niša su za prikupljenih 3kg staklene ambalaže mogli da osvoje zanimljive poklone. Cilj ovakvih akcija je da apeluje na građane da učine nešto korisno za svoj grad i za planetu na kojoj žive.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija koje je pokrenula “Mediana” kada je u pitanju sakupljanje ambalažnog otpada. Zadovoljni smo novom saradnjom sa Sekopakom, koji kao pouzdan operater, podstiče i stimuliše sakupljanje ambalažnog otpada. Izabrali smo pet lokacija, pored pijace gde je veća koncentracija ljudi, jer želimo da ukažemo na neophodnost selektovanja otpada i reciklaže kao jednog od osnovnih načina upravljanja otpadom. Staklo je obnovljiv resurs koji se može koristiti iznova i zato su ovakve akcije veoma bitne”, izjavio je Bratislav Vučković, direktor JKP “Mediana”.

“Sakupljanje stakla je veoma važno jer je jedini ambalažni otpad koji je sto posto reciklabilan, možemo ga reciklirati mnogo puta i uvek će se vratiti kao ambalaža. Zato insistiramo na sakupljanju stakla, koje u Srbiji nije baš na zavidnom nivou, kao što je slučaj sa reciklažom papira i limenki. Želimo da podignemo svest naših građana po pitanju staklene ambalaže, a ovo je prva akcija koja kreće iz Niša. Akciju ćemo produžiti i narednih meseci, a građani će moći da, donošenjem ambalaže, dobiju poklone. Na ovaj način svako od nas daje doprinos očuvanju životne sredine, izjavila je Violeta Belanović Kokir, direktorka “Sekopaka”.

Nišlije su u okviru akcije „Reciklažni petak“ pokazali veoma visok nivo zainteresovanosti za očuvanje životne sredine, i za samo tri sata sakupili skoro 3 tone staklenog ambalažnog otpada, što je svakako više nego dobar rezultat!
Hvala Nišlije, vidimo se na predstojećim akcijama!

Prikupljanje staklene ambalaže u Nišu