Sakupljanje staklene ambalaže u Vranju

Sakupljanje staklene ambalaže u VranjuSvetski dan zaštite životne sredine kompanija Sekopak obeležila je zajedno sa JKP Komrad Vranje akcijom sakupljanja staklene ambalaže. Na šetalištu u centru grada 05. juna postavljen je kontejner za sakupljanje staklene ambalaže. Svi građani koji su tog dana doneli 3kg i više staklene ambalaže dobili su simboličan poklon. Građani su za samo nekoliko sati doneli preko 600kg staklene ambalaže i učinili nešto korisno za svoju planetu.
„Kontejner za sakupljanje staklene ambalaže nalazi se u centru grada. Akcija je podržana od strane predsednika opštine Vranje. Osmišljena je tako da što više ljudi bude obavešteno i animirano, nadamo se da ćemo postići dobar efekat. Akcija se ne završava danas, nego se nastavlja i u narednom periodu“, izjavio je Momir Stojiljković, direktor JKP “Komrad” Vranje.

Staklo je materijal koji je stoprocentno podložno reciklaži i može da se reciklira beskonačan broj puta.

„Mi smo zajedno sa javno komunalnim preduzećem Komrad organizovali akciju prikupljanja staklene ambalaže, jer je staklo veoma važan materijal. Pored aluminijuma to je jedini materijal koji može 100% da se reciklira i beskonačan broj puta da se vrti u krug. Baš zbog toga je vrlo važno izdvajati staklo i aluminijum“, rekla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka kompanije Sekopak.
Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava svakog 5. juna sa ciljem da se skrene pažnja građana na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

VAŠU AMBALAŽU U RECIKLAŽU!

Svetski dan zaštite životne sredine u Vranju