+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
NOVI SAD PAMETNO RECIKLIRA!
Vesti

NOVI SAD PAMETNO RECIKLIRA!

25/07/2023 Vesti

Sekopak i Grad Novi Sad postavili su na ovogodišnjem Exit festivalu pet reciklomata, kao i na Novosadskom Ultra Challenge turniru u basketu 3×3 održanom na Spensu.

Ova dva velika događaja bila su odlična prilika da pripremimo Novosađane za nov način odlaganja ambalažnog otpada.

Na pet lokacija u okviru Exit festivala, u kampu, kod prodajnog mesta Lovoturs, na OPENS State of EXIT Zona, Reggae i No sleep stejdžu posetioci su imali priliku da odlože PET flaše i ALU limenke u reciklomate. Čak 100 posetioca nagradili smo simboličnim poklonima, dok je posetilac koji je odložio najviše ambalaže, više od 450 ambalažnih jedinica, osvojio kartu za naredni Exit festival.

Nakon Exit festivala, dva reciklomata prebačena su na Spens, na Ultra Challenger turnir koji je još jednom pokazao da se u Novom Sadu igra najbolji svetski basket 3×3. Posetioci ovog sportskog događaja imali su priliku da odlože PET flaše i ALU limenke u reciklomate, a najvredniji građanin sakupio je čak 150 ambalažnih jedinica za dva dana. Pored reciklomata, građani su ambalažu mogli da odlože u žute kutije koje je su Sekopak i kompanija Coca-Cola HBC obezbedile.

Reciklomati će u narednom periodu biti postavljeni na promentim lokacijama u gradu kako bi svi građani mogli da se uključe u primarnu selekciju i odlažu ambalažu u pamente mašine.
Sekopak je pre više od dve godine postavio prvi reciklomat u Srbiji kako bi započeli privikavanje građana na pametnu tehnologiju. Građani Kragujevca, Beograda, Niša, Aranđelovca i Zrenjanina već uveliko koriste ove pametne mašine, a uskoro će to biti omogućeno i svim Novosađanima.

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

28/09/2023

Eko partner – Mreža odgovornih ugostitelja u borbi za održivu budućnost

Sa ciljem da motiviše ugostiteljski sektor da se još aktivnije uključi u inicijative upravljanja i

27/07/2023

Najveća struktura od plastičnih flaša na svetu – oboren Ginisov rekord!

Završetak projekta “Plus za planetu” obeležen je predstavljanjem najveće strukture od plastičnih flaša na svetu.

25/07/2023

NOVI SAD PAMETNO RECIKLIRA!

Sekopak i Grad Novi Sad postavili su na ovogodišnjem Exit festivalu pet reciklomata, kao i

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by