+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
SEKOPAK - O NAMA

Pre 17 godina imali smo viziju: Da olakšamo kompanijama i građanima proces reciklaže

Naša priča

Pre 17 godina imali smo viziju: Da olakšamo kompanijama i građanima proces reciklaže

Sekopak je osnovan 2006. godine sa ciljem uvođenja principa produžene odgovornosti proizvođača (POP) u oblasti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Ovaj princip podrazumeva da kompanije koje plasiraju proizvode upakove u nekoj ambalaži moraju da se pobrinu da deo te ambalaže bude ponovo sakupljen i recikliran, u skladu sa zakonski definisanim nacinalnim ciljevima.

Osnovan je od strane kompanija koje su već imale iskustva u ovoj oblasti, na teritoriji EU, a želele su da ispune obaveze vezane za zaštitu životne sredine u okviru delatnosti koje obavljaju, a to su Coca – Cola Hellenic, Knjaz Miloš a.d, Carlsberg Srbija, A&P, Koncern Bambi, Ball Pakovanja, Tetra Pak, Apatinska Pivara i Fresh&Co.

Sekopak je tržišni lider i zajedno sa svojim partnerima i klijentima doprinosi jačanju svesti kod svih građana o značaju reciklaže i primarne selekcije otpada.

Društvo se može pohvaliti preuzimanjem najveće količine iskorišćene ambalaže u Srbiji za period 2010-2019, a zahvaljujući partnerima i sakupljačkoj mreži samo u 2018. godini prikupljeno je i predato na reciklažu više od 88.000 tona ambalažnog otpada. Postavljene ciljeve Društvo uspešno premašuje iz godine u godinu.

Ekološki svesne kompanije

Zadovoljstvo je sprovoditi misiju kompanije koja doprinosi našoj zemlji i planeti.

Upravo ona nas pokreće da svakim danom radimo naš posao sve bolje i krećemo se u pravcu kvalitetnije životne sredine. Kroz podršku koju pružamo našim klijentima da budu ekološki svesni i odgovorni, utičemo na pojedince da recikliraju. 

Naša uloga u sistemu

Sekopak funkcioniše kao posrednik između države, privrede, lokalne samouprave i građana u procesu rešavanja problema ambalažnog otpada.

Misija Sekopaka je ispunjavanje zakonskih obaveza naših klijenata na rentabilan i održiv način.

Važnost Zelene tačke

Ako proizvod ima simbol Zelena tačka na etiketi, znamo da kompanija koja ga je plasirala na tržište učestvuje u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom, da je društveno odgovorna i ekološki svesna.

Sekopak je članica organizacije Pro Europe i ekskluzivni nosilac međunarodno simbola Zelena tačka u Srbiji. To znači da samo mi možemo da izdajemo licencu kompanijama za ovaj simbol i time olakšavamo klijentima uvoz i izvoz proizvoda sa Zelenom tačkom.

Zelena tačka
OSNIVAČI
Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by