+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Video Novosti

Reciklaža u medijima

Da li znate gde odlazi ambalažni otpad?

Da li znate gde odlazi ambalažni otpad, kako funkcioniše sistem upravljanja ambalažnim otpadom i koja je uloga Sekopaka kao operatera u sistemu? Sekopakova misija jeste da olakša građanima i kompanijama proces reciklaže. Saznajte na koji način unapređujemo sistem i širimo mrežu saradnika. Verujemo da će vam ovaj video pomoći da razumete kompleksnost sistema i važnost svake karike u lancu.

Mala škola reciklaže i Reciklažom za čistiji Požarevac - Bambi i Sekopak

Kompanija Bambi, Sekopak i grad Požarevac su zajednički pokrenuli projekte kako bi podstakli građane da se uključe u očuvanje životne sredine svog grada i da se edukuju o primarnoj selekciji otpada. U projektu “Mala škola reciklaže” učestvovali su osnovci iz Požarevca, a nastavak zajedničke saradnje je bio projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” koji je započeo postavljanjem reciklažnog ostrva u Požarevcu.

Sekopak karavan - Recikliraj staklenu ambalažu!

Velika akcija za sakupljanje staklenog ambalažnog otpada “Sekopak karavan” održaće se u 9 gradova u Srbiji – Novi Sad, Pirot, Vršac, Sombor, Niš, Valjevo, Negotin, Kragujevac i Kruševac. Tokom juna i jula Sekopak će edukovati građane o reciklaži, sa posebnim naglaskom na edukaciju dece.
Prati nas i proveri kada smo u tvom gradu!

Reciklažni centar JKP "Drugi oktobar" Vršac - Primeri dobre prakse

JKP "Drugi oktobar" iz Vršca sakuplja različite vrste ambalažnog i reciklabilnog otpada - PET boce, otpadni papir i karton, staklo i limenke. Ambalažni otpad se u okviru reciklažnog centra priprema za reciklažu i izvoz.
JKP "Drugi oktobar" i Sekopak su u 2022. godini sakupili i poslali na reciklažu preko 400 tona ambalažnog otpada.

Sekopak CO2 konferencija 2023

Kompanija Sekopak, najveći operater za upravljanje ambalažnim otpadom u Srbiji, doprinela je smanjenju emisije ugljen-dioksida za više od 58.000 tona, a sedmu godinu zaredom reciklirane su rekordne količine otpada.
Ovaj uspeh obeležen je na CO2 konferenciji.

Unapređenje sistema upravljanja ambalažnim otpadom – izazovi i rešenja

U kom smeru idemo kao država i društvo kada je u pitanju primarna selekcija i upravljanje komunalnim ambalažnim otpadom? Na koji način možemo da unapredimo sistem? Kako privreda može da doprinese i uključi se u ekološke projekte, neka su od pitanja na koja su tokom panel-diskusije održanoj na Sekopakovoj CO2 konferenciji pokušali da odgovore Sandra Dokić, Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Mira Radenović, Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost, Sanela Veljkovski Mandić, GIZ ORF MMS i Ivana Pavlović, menažerka operacija Sekopak.

Zvono te zove - recikliraj staklo!

Regionalni projekat "Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu" uspešno se sprovodi u Nišu, Somboru, Kragujevcu i Varvarinu gde je postavljeno 600 kontejnera "zvona", a naknadno su uključeni Beograd i Novi Sad. Uporedo, projektom je obuhvaćeno više od 15 opština u Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.
Projekat finansiraju Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj i Sekopak uz podršku Apatinske pivare, a implementira ga NALED.

Reciklomat - Pametnom reciklažom do ekoloških navika

U aprilu mesecu 2021. godine postavljeno je 25 recikomata širom Beograda, a rezultati su već vidljivi i više nego dobri: Kroz reciklomate prikupljeno je i reciklirano više od 2,5 miliona komada ambalaže, a građanima je kao nadoknada za to isplaćeno više od 12,8 miliona dinara putem BusPlus kartica, Globaltel mobilne telefonije i donacija.
Sve informacije o reciklomatima možete naći na sajtu www.reciklomat.rs

Sekopak CO2 konferencija - Zajedno ka ciljevima cirkularne ekonomije

Kompanija Sekopak obeležila je 15 godina rada na CO2 konferenciji gde je svojim klijentima i saradnicima dodelila sertifikate za doprinos uštedi CO2.
U 2020.godini Sekopak je uštedeo više od 54.000 tona CO2. U Republici Srbiji je uz pomoć operatera ambalažnog otpada dat doprinos uštedi CO2 od 90.000 tona.

Postavljena reciklažna ostrva u centru Vrnjačke Banje

Sekopak je zajedno sa JKP Banjsko zelenilo i čistoća postavio reciklažna ostrva i kante za odlaganje ambalažnog otpada. Meštani, ali i turisti, imaju priliku da zaštite životnu sredinu tako što će učestvovati u primarnoj selekciji odnosno odvajanju ambalažnog otpada koji će biti recikliran.

Ekološki svesne kompanije - CRH i Ekorek

Da li je otpad problem ili resurs? CRH nastoji da koristi alternativne sirovine - reciklažni materijal koji bi inače bio bačen kao otpad. Pogledajte kako im uspeva da iskoriste sav otpad koji proizvedu.

Ekološki svesne kompanije - Imlek

Da li kompanije mogu da utiču na promene navika potrošača? Organizovanjem aktivnosti koje za cilj imaju podizanje ekološke svesti građana kompanije mogu da postanu primer potrošačima i navedu ih da se posvete zaštiti životne sredine. U ovom videu, Imlek nam prenosi svoje iskustvo kao društveno odgovorna kompanija.

Ekološki svesne kompanije - Nelt

Želimo da podržimo ekološki svesne kompanije i damo im priliku da predstave svoje aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine. Kompanije kao što je Nelt zaslužuju da budu prepoznate kao ekološki svesne. Oni uvek traže nove načine da zaštite našu planetu i edukuju zaposlene o reciklaži. U videu vam donosimo njihovu eko priču!

Sekopak CO2 konferencija 2019

Na godišnjoj CO2 konferenciji dodeljeni su sertifikati za doprinos u uštedi emisije ugljen-dioksida ekološki svesnim kompanijama i sumirani rezulati iz prethodne godine. Zajedno sa svojim saradnicima Sekopak je uštedeo više od 29.000 tona CO2, što ga čini vodećim operaterom ambalažnog otpada.

U Srbiji otvorena prva brana RTS 1 Dnevnik 2

Sekopak na reci Raška otvorio prvu branu protiv ambalažnog otpada

Tako stoje stvari

Emisija "Tako stoje stvari"

Sekopak i Beer fest promocija reciklaže

7 avgust 2013

Pitam se, pitam se

"Pitam se, pitam se" je polusatna dečija ekološka emisija koja obrađuje teme vezane za prirodu, zaštitu životne sredine, ponašanje u prirodi..

RTS 1 Jutarnji program

08. 12. 2012. rts 1 jutarnji program 06 00h

Sekopak StudioB Beograde dobro jutro

Saradnja IX gimnazije i Sekopaka u projektu Eko Deveta i pokretanje primarne selekcije u srednjim skolama u Beogradu.

O reciklaži stakla u Srbiji

26.9.2012. Evronet, RTS 1

Sekopak i Soko Štark

Sekopak i Soko Štark - emisija Evronet 17.10.2013.

Promocija sistema odlaganja ambalažnog otpada u ugostiteljstvu

Dobro jutro, TV Pink, 19.9.2012.

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by