+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Postavljen reciklomat na Gradskom trgu u Aranđelovcu
Vesti

Postavljen reciklomat na Gradskom trgu u Aranđelovcu

15/08/2022 Vesti

U okviru projekta „Reciklažom za čistiji Aranđelovac”, na Dan grada na Gradskom trgu Venac slobode u Aranđelovcu, postavljen je reciklomat, sa ciljem da se građani motivišu da odvajaju i recikliraju ambalažni otpad. Postavku reciklomata omogućila je kompanija Knjaz Miloš, dajući tako novi doprinos zajedničkom dugoročnom projektu sa JKP Bukulja, Sekopakom i Opštinom Aranđelovac, u sklopu kojeg se uvođenjem različite infrastrukture za separaciju otpada i edukativnim kampanjama približava važnost reciklaže.

Tim povodom predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, naglasio je značaj ovakvih partnerstava: „Samo jedinstveno i uz međusobnu saradnju možemo uspeti u ključnom cilju danas, a to je uspostavljanje balansa i harmonije sa ekološkim i zdravim životnim okruženjem. Zahvalan sam kompanijama Knjaz Miloš i Sekopak što su učinile da građanima Aranđelovca budu pristupačna različita rešenja koja im pomažu da se odgovorno ponašaju prema našoj životnoj sredini. Opremanjem škola kantama sa separaciju i edukacijom dece, postavkom kanti za separaciju u domaćinstvima, kao i u ugostiteljskim objekatima i na centralnim gradskim lokacijama u našem gradu, svi dobijaju mogućnost da se uključe i doprinesu“.

„Odlaganjem ambalažnog otpada u reciklomat građani omogućuju da ona, reciklažom, postane dragocen resurs za ponovnu upotrebu. Reciklomat je jedna od investicija Knjaz Miloša za čistiju i održiviju budućnost, koja je kroz različita partnerstva, edukaciju i dobra sistemska rešenja obaveza svih nas da se za nju pobrinemo. Nastavićemo da u izvrsnoj saradnji sa JKP Bukulja i Sekopakom građanima pomažemo da brinu o našem okruženju, a posebno se radujemo saradnji sa mladima u različitim ekološkim akcijama”, istakla je Milana Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.

„Naša želja je da uspostavimo dobre standarde za reciklažu u Aranđelovcu. Osmislili smo dobar plan koji ima za cilj da približi ovu temu građanima svih uzrasta kroz različite vrste akcija. Krenuli smo od najmlađih koji će od nove školske godine imati priliku da odvajaju ambalažni otpad u školama, a tokom leta održaće se zanimljive akcije za prikupljanje ambalažnog otpada od građana”, izjavila je generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir.

Cilj je da se kroz reciklomat prikupi 50.000 ambalažnih jedinica, a na svakih 10.000 prikupljenih ambalažnih jedinica kompanija Knjaz Miloš, Sekopak i JKP Bukulja organizovaće ekološku akciju čišćenja životne sredine i sadnje drveća.

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

10/06/2024

Sekopak lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

Kao vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak teži da prati trendove i usvaja nove standarde na

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by