+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Recikliraj srcem za čistiji Aranđelovac!
Vesti

Recikliraj srcem za čistiji Aranđelovac!

23/08/2021 Vesti

JKP „Bukulja“ u saradnji sa kompanijom „Sekopak“, „Knjaz Miloš“ i uz podršku lokalne samouprava pokreće ekološki projekat „Recikliraj srcem za čistiji Aranđelovc“, koji će biti značajan za opštinu Aranđelovac. On podrazumeva postavljanje eko ostrva koja će biti dostupna građanima za primarnu selekciju ambalažnog otpada.

U prostorijama JKP-a potpisan je ugovor sa kompanijom „Sekopak“ o saradnji, nakon čega je građanima predstavljeno midi eko ostrvo u parku BB, kakvih će još tri biti postavljeno na najprometnijim lokacijama u gradu i deset velikih Eko ostrva raspoređenih u gradskim naseljima.

„Eko ostrva su dizajnirana tako da privuku turiste koji sve više posećuju Aranđelovac. Verujemo da će JKP Bukulja uz našu podršku i dugogodišnje iskustvo u industriji upravljanja ambalažnim otpadom uspeti da postave dobar sistem za reciklažu, i da će građani prepoznati značaj ovog projekta. Danas, više nego ikad, bitno je da preduzmemo konkretne korake i zaštitimo životnu sredinu. Reciklaža je jedan od načina da građani postanu aktivni borci i da zajedno vodimo bitku za održivu budućnost “ rekla je na promociji generalna direktorka kompanije„ Sekopak “Violeta Belanović Kokir.

Predsednik opštine Bojan Radović čestitao je direktoru JKP-a Milanu Jaćimović i direktorki Sekopak-a Violeti Belanović Kokir potpisivanje ugovora o saradnji i poručio sugrađanima da će lokalna samouprava podržati i tehnički napredak našeg komunalnog preduzeća kupovinom, do kraja godine, još tri nova kamiona smećara i opreme, kako bi se usluga odvoženja smeća proširila i na MZ u kojima nije bilo uslova da se odvozi. 

„Primarna selekcija reciklažnog otpada građana je veoma važna za našu opštinu kako bi se smanjile količine komunalnog otpada koje se skladište na gradskoj deponiji, a reciklažni otpad iskoristio kao sirovina, koja će se procesom prerade ponovo koristiti u nove svrhe i na taj način će se čuvati životna sredina “, rekao je Radović i podsetio građane da je reciklaža svetski trend i da se u nekim razvijenim zemljama ne izvršava usluga odvoženja smeća privatnim i pravnim licima koja nisu izvršila primarnu selekciju ambalažnog smeća.

Kompanija „Knjaz Miloš“, dugogodišnji poslovni partner JKP „Bukulja“ i jedna od firmi osnivača kompanije „Sekopak“ dala je svoj doprinos u brendiranju eko ostrva i kanti namenjenih za reciklažni otpad, a na promociji ekološkog projekta, svojim proizvodima pružili su okrepu prisutnima skupa ali i posetiocima parka BB koji su nakon konzumacije ambalažu odlagali u posebne kante specijalno namenjene za takvu vrstu otpada u midi Eko ostrvu.

Borba za zaštitu životne sredine i unapređenje upravljanja otpadom u opštini Aranđelovac cilj je JKP „Bukulje“, a uz podršku lokalne samouprave, kompanije „Knjaz Miloš“ i uz saradnju sa građanima nadamo se da će se selekcija reciklažnog materijala: papir, staklo, plastika, postati dobra navika svakog pojedinca i da ćemo zajedničkim snagama postati opština koja prati svetski trend u ekološkom pogledu, kako i dolikuje jednom turističkom mestu.

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

26/03/2024

JKP Šumadija Kragujevac: Kontinuiranim ekološkim akcijama do svesti građana o reciklaži

Saradnja Sekopaka i JKP Šumadija Kragujevac traje više od 13 godina, a zajedničkim snagama iz

11/03/2024

Ivana Vukić, PepsiCo: Odgovornost koju imamo prema zajednici i planeti shvatamo veoma ozbiljno

Saznaj na koji način kompanija PepsiCo brine o zaštiti životne sredine, šta podrazumeva PepsiCo Positive

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by