+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Saradnjom sa zajednicom do rešavanja aktuelnih problema
Vesti

Saradnjom sa zajednicom do rešavanja aktuelnih problema

08/06/2020 Eko Lab

Prva u nizu ekološki svesnih kompanija koje predstavljamo na našoj platformi Eko lab jeste farmaceutska kompanija Salveo. Na tržištu srednje i istočne Evrope posluju od 2007. godine, poštujući najviše standarde kvaliteta i gradeći uspešne brendove bezreceptnih proizvoda kojima se veruje. Neki od njih su Isla, Prospan, Nisita, Tyrosur, Trachisan i mnogi drugi.

Proverili smo koje vrednosti ih pokreću, na koji način se nose sa aktuelnim problemima zajednice i kako neguju princip održivog razvoja.

Šta je Salveo i čime se bavi?

Pretvarati snove i vizije o poslovnom uspehu u stvarnost i deliti ih sa saradnicima i partnerima, sastavni je deo poslovanja farmaceutske kompanije Salveo. Naš slogan “Biram zdravlje” je odraz celokupnog načina funkcionisanja kompanije. Zato naš tim čini grupa društveno odgovornih pojedinaca, kreativnih i proaktivnih stručnjaka koji svoju strast pokušavaju da prenesu čineći dobro za zajednicu, pre svega kroz kontinuirano obezbeđivanje kvalitetnih lekova, ali podjednako važno – kroz saradnju sa zajednicom u rešavanju aktuelnih problema, uz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne aktivnosti za konstantan doprinos sredini u kojoj živimo, radimo i stvaramo.

Integritet, timski rad, strast i otvorena komunikacija predstavljaju temeljne vrednosti naše kompanije Salveo

Ovakav pristup, koji osim na radnom mestu, zahteva i promenu u načinu na koji pristupamo životu, zaslužan je za konstantan rast i unapređenje poslovanja. Salveo svakodnevno uspešno upravlja farmaceutskim, prodajnim i marketinškim znanjima koja povezuje u najnovija poslovna rešenja i prakse. Sve ovo nam pomaže u ostvarenju naše misije – da kreiramo jedinstveno iskustvo kroz strast, uvažavanje i inovativan pristup koje pokreću naši zaposleni. Integritet, timski rad, strast i otvorena komunikacija predstavljaju temeljne vrednosti naše firme.

Na koji način razvijate svest zaposlenih, kao i svojih klijenta, o zaštiti životne sredine?

Naši lični izbori su oni koji oblikuju svet oko nas i naše svakodnevne odluke, pomnožene sa milijardama, imaju ogroman uticaj na životnu sredinu. Kao ekološki odgovorna firma, koja ima razvijenu svest o poštovanju životne sredine, vodimo računa o otpadu koji stvaramo.

Inicijativa i odluka za smanjenje otpada u našem poslu i bolje upravljanje njime nije teška i ne zahteva mnogo vremena. A našoj planeti mnogo znači! Osim što želimo da recikliramo otpad koji se odlaže u kontejnere za reciklažu, trudimo se i da što manje otpada stvaramo, pa zato stalno razmišljamo o načinima koji nam omogućavaju da koristimo što manje papirnog materijala na radnom mestu.

  • Društveno odgovorni projekti predstavljaju važan element doprinosa boljoj, kvalitetnijoj i zdravijoj životnoj sredini. Nastojimo da ih sprovodimo što više i da različitim humanitarnim i sponzorskim aktivnostima donosimo osmehe na lica.

Naša fejsbuk stranica Biram zdravlje broji preko 176 hiljada praitlaca sa kojima se svakodnevno komunicira o aktuelnim temama o zdravlju.

Kompanija Salveo ima razvijenu svest o poštovanju životne sredine

Možete li nam reći više o vašim društveno odgovornim projektima?

Prospi set je jedan od projekata na koji smo posebno ponosni. Prospi setovi sadrže nalepnice i kartonske delove, koje je potrebno izrezati i zalepiti na odgovarajuća mesta na praznoj kutiji Prospan® sirupa i na taj način napraviti Prospi ambulantni kombi ili Prospijevu kućicu zdravlja.

Ovaj projekat, podržan od strane pedijatara koji su setove delili svojim malim pacijentima, naišao je na oduševljenje i kod dece i kod roditelja. Roditelji su pomagali mališanima pri seckanju i lepljenju, ali i dobili edukativnu brošuru o pravilnom psihomotoričkom razvoju dece sa opisanim aktivnostima koje dete treba samostalno da sprovodi u određenom uzrastu, kako bi eventualno prepoznali prve simptome usporenog razvoja.

Na ovaj način smo istakli i važnost recikliranja, jer prazne kutije nisu završile u kanti, već su iskorišćene za stvaranje nove igračke, a ujedno doprineli podizanju svesti o sve češćem problemu usporenog motoričkog razvoja kod dece.

Koje vrednosti negujete kroz vaše akcije i brend generalno?

Briga o zdravlju svakog pojedinca je naš prioritet! Životnu sredinu, pre svega štitimo radi zdravlja i napretka ljudi, ali i očuvanja prirodnih vrednosti, što ujedno i predstavlja sistem održivog razvoja, odnosno usklađenost ekonomskog i društvenog razvoja s jedne strane i zaštite životne sredine s druge strane.

Znak beskonačnosti, kao deo našeg logotipa koji nas vizuelno predstavlja, u potpunosti odgovara tome ko smo. Znak beskonačnosti povezuje našu misiju, viziju i vrednosti u celinu. Osećaj neograničenosti, beskonačnost i balans – koji uključuje  inspiraciju, mudrost i održivost! Zato smo uradili redizajn starog logotipa: Jer naša strast za razvojem i rastom predstavlja integralni deo naše kulture i kao takva, nema ograničenja!

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

05/07/2024

Za primarnu selekciju ambalažnog otpada obezbeđeno 3.000 novih posuda u 16 gradova

Kako bi pružio bolje uslove za održivo upravljanje otpadom, vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak je

10/06/2024

Sekopak lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

Kao vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak teži da prati trendove i usvaja nove standarde na

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by