+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Akcija čišćenja sa Ambasadom Velike Britanije u Beogradu
Vesti

Akcija čišćenja sa Ambasadom Velike Britanije u Beogradu

13/10/2020 Vesti

Akcija čišćenja otpada na Širokoj stazi u Zemunu održana je u petak, 9. okobra, u saradnji sa ambasadom Velike Britanije u Beogradu. Ovom prilikom sakupljeno je čak 42 džaka otpada. U akciji su učestvovale i Njena ekselencija ambasadorka Velike Britanije u Srbiji gđa Šan Meklaud, kao i zamenica Misije Rebeka Fabrici, uz podršku dela zaposlenih u ambasadi.

Dunav, na lokaciji Široka staza, usled velikih voda ima značajne promene nivoa reke, što dovodi do pojave otpada koji odlazi u reku sa obale. Iako veliki deo Široke staze deluje nepristupačno, učesnici su to shvatili kao izazov i sprečili da deo otpada zagadi Dunav.

U želji da promenimo odnos ljudi prema otpadu i prirodnim bogatstvima u našoj okolini, dali smo mali doprinos čišćenju ovog zanemarenog predela uz Dunav. Na akciji su korišćeni džakovi za komunalni i ambalaži otpad, tako da su učesnici akcije posebno obraćali pažnju na to šta je reciklabilno, a šta ne.


Na žalost, veliki deo otpada na Širokoj stazi trune na ovoj lokaciji godinama, i sve ga je više. Ambalažni otpad je toliko zagađen da je njegova reciklaža dovedena u pitanje. Podsećamo da je plastici potrebno i do 1000 godina da se razloži u prirodi. Zbog ovih činjenica, neophodno je da povedemo računa o otpadu koji stvaramo i svojm primerom pokažemo drugima kako se vodi računa o životnoj sredini.

Kao podsetnik na ovu akciju, trud i rezultate, svi učesnici su dobili cegere napravljene od reciklabilnog materija.

Ambasada Velike Britanije u Beogradu, je još početkom godine, u saradnji sa Sekopakom postavila kutije za odvajanje ambalažnog otpada. Zaposleni se uredno drže pravila reciklaže kako bi zaštitili životnu sredinu i doprineli razvoju cirkularne ekonomije u Srbiji.

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

07/12/2023

Nove reciklažne kante za Kragujevac

Kako bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane na očuvanje životne sredine JKP Šumadija

21/11/2023

Sekopak i Bambi dobitnici titule “Kampanje sa svrhom” ECO 2023.

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” koji su sprovele kompanije Sekopak i Bambi dobitnik je priznanja

16/11/2023

Srbija među prvima testirala inovativni sistem za prikupljanje ambalažnog otpada

U Zrenjaninu je kroz projekat “Pametno recikliraj” završeno testiranje prve inovativne tehnologije, koja prihvata sve

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by