+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Akcija čišćenja sa Ambasadom Velike Britanije u Beogradu
Vesti

Akcija čišćenja sa Ambasadom Velike Britanije u Beogradu

13/10/2020 Vesti

Akcija čišćenja otpada na Širokoj stazi u Zemunu održana je u petak, 9. okobra, u saradnji sa ambasadom Velike Britanije u Beogradu. Ovom prilikom sakupljeno je čak 42 džaka otpada. U akciji su učestvovale i Njena ekselencija ambasadorka Velike Britanije u Srbiji gđa Šan Meklaud, kao i zamenica Misije Rebeka Fabrici, uz podršku dela zaposlenih u ambasadi.

Dunav, na lokaciji Široka staza, usled velikih voda ima značajne promene nivoa reke, što dovodi do pojave otpada koji odlazi u reku sa obale. Iako veliki deo Široke staze deluje nepristupačno, učesnici su to shvatili kao izazov i sprečili da deo otpada zagadi Dunav.

U želji da promenimo odnos ljudi prema otpadu i prirodnim bogatstvima u našoj okolini, dali smo mali doprinos čišćenju ovog zanemarenog predela uz Dunav. Na akciji su korišćeni džakovi za komunalni i ambalaži otpad, tako da su učesnici akcije posebno obraćali pažnju na to šta je reciklabilno, a šta ne.


Na žalost, veliki deo otpada na Širokoj stazi trune na ovoj lokaciji godinama, i sve ga je više. Ambalažni otpad je toliko zagađen da je njegova reciklaža dovedena u pitanje. Podsećamo da je plastici potrebno i do 1000 godina da se razloži u prirodi. Zbog ovih činjenica, neophodno je da povedemo računa o otpadu koji stvaramo i svojm primerom pokažemo drugima kako se vodi računa o životnoj sredini.
https://twitter.com/RebeccaJFab/status/1314528092535296001

Kao podsetnik na ovu akciju, trud i rezultate, svi učesnici su dobili cegere napravljene od reciklabilnog materija.

Ambasada Velike Britanije u Beogradu, je još početkom godine, u saradnji sa Sekopakom postavila kutije za odvajanje ambalažnog otpada. Zaposleni se uredno drže pravila reciklaže kako bi zaštitili životnu sredinu i doprineli razvoju cirkularne ekonomije u Srbiji.

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

26/03/2024

JKP Šumadija Kragujevac: Kontinuiranim ekološkim akcijama do svesti građana o reciklaži

Saradnja Sekopaka i JKP Šumadija Kragujevac traje više od 13 godina, a zajedničkim snagama iz

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by