+381 11 313 01 53
Bulevar Mihajla Pupina 10 B/2, Novi Beograd
Decembar u duhu humanosti, darovanja i reciklaže
Vesti

Decembar u duhu humanosti, darovanja i reciklaže

25/12/2019 Događaji

Decembar u Sekopaku obeležile su tri kampanje koje smo radili u sarandnji sa kompanijom Delhaize: ozelenjavanje škola u Beogradu, podela jelki sa busenom građanima i kampanja Reciklaža 2u1 – budi human i društveno odgovoran

Sadnja jelki u školskim dvorištima

Dvorište Osnovne škole „Laza Kostić“ bogatije je za pet jelki sa busenom, a u sadnji pomogli su nam školarci nižih razreda sa nastavnicima. Da bi novogodišnja čarolija što brže stigla, učenici su pripremili ukrase od prethodno upotrebljenog materijala, a akciju smo nastavili u još tri škole u Beogradu. Sadnju i ukrašavanje jelki pratile su zanimljive, uzrastu đaka prilagođene priče o održivosti i reciklaži.

Podela jelki sa busenom građanima

Ova akcija nas je inspirisala da i društveno odgovornim građanima podelimo 185 jelki sa busenom, ali smo pre toga morali da ih testiramo. Naime, jelku su dobili oni koji su, putem Facebooka, na najoriginalniji način odgovorili na pitanje zašto jelka treba da završi baš u njihovom domu.  

Jelke su odnete u Tempo na Adi Ciganliji, a građani u prazničnom raspoloženju dolazili i odnosili jelke u svoje domove. Nadamo se da će ih nakon Novogodišnjih praznika zasaditi i na taj način umanjiti zagađenje životne sredine.

  • Drveće pomaže u stvaranju prirodne barijere za smanjenje strujanja gasova, apsorbuje razne zagađivače i amonijak.

Reciklaža 2u1 – budi human i društveno odgovoran

Kampanju Reciklaža 2u1 – budi human i društveno odgovoran pokrenuli smo u želji da damo građanima razlog više da recikliraju – da pomognu udruženju Živimo zajedno. 

Recikliranjem PET flaša i AL limenki građani pružaju podršku udrženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju. Sve što je potrebno jeste da ubace ambalažu u presu koja je postavljena u Maxi supermarketu u Gospodar Jovanovoj 39/41. Na promociji kampanje održanoj 20. decembra građani su mogli da saznaju više o tome kako ova presa funkcioniše i postanu aktivni učesnici promena u društvu. Presa je jednostavna za korišćenje, te će svi građani moći samostalno da je koriste i ubuduće.

  • VAŽNA NAPOMENA: Ne ubacivati ništa sem PET flaša i AL limenki u presu. Kese, ambalaža od detrdženta, omekšivača i drugih hemikalija za domaćinstvo NE SMEJU DA SE UBACUJU U APARAT. Takođe, neophodno je izbaciti svu tečnost pre ubacivanja ambalaže u presu.

Udruženje Živimo zajedno će sakupljenu ambalažu reciklirati, te od sredstava prikupljenih na taj način obezbediti podršku osobama sa smetnjama u razvoju. Pozivamo sve građane da sakupljaju ambalažu, ubace je u presu i učine dobro delo i za udruženje, i za našu planetu.

Udruženje Živimo zajedno pomaže deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i poteškoćama u učenju. Aktivnosti udruženja Živimo zajedno obuhvataju dnevni centar, edukativni, radni i info centar, brojne radionice, sekcije i servise. Da bi ostvarili svoju misiju i pružali usluge u zajednici, ovo udruženje zavisi od velikodušnosti pojedinaca i preduzeća koji im daju podršku.

Želimo da i građanima, i ekološki svesnim kompanijama naredna godina protekne u duhu humanosti, darovanja i reciklaže. 

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

31/08/2020

Uz pomoć Sekopaka reciklirane najveće količine ambalažnog otpada u Srbiji

Sekopak je jedini operater ambalažnog otpada koji je premašio cifru od 100.000 tona za ponovno

31/07/2020

Recikliraj srcem: Topolin put do zelenog grada

U okviru kampanje “Recikliraj srcem – za čistiju Topolu”, Sekopak je zajedno sa JKSP “Topola”

14/07/2020

Održivost poslovanja jedan od strateških ciljeva kompanije Nelt

Kao ekološki svesna kompanija, Nelt Grupa stalno traži inovativne načine da zaštiti životnu sredinu, zato

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by