+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
“Reciklažom za čistiji Požarevac” i “Mala škola reciklaže” projekti koji grade još čistiju i lepšu sliku Požarevca
Vesti

“Reciklažom za čistiji Požarevac” i “Mala škola reciklaže” projekti koji grade još čistiju i lepšu sliku Požarevca

07/06/2023 Vesti

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Sekopak i kompanija Bambi postavili su reciklažno ostrvo za odvajanje PET flaša, limenki, papira i kartona u Požarevcu. Postavljanje reciklažnog ostrva pratilo je i predstavljanje rezultata projekta “Mala škola reciklaže” koja je bila samo uvod u veliku kampanju širenja ekološke svesti naročito među najmlađima, a u kojoj je učestvovale sedam osnovnih škola sa teritorije Grada Požarevca.

Zahvaljujući projektu pod nazivom “Reciklažom za čistiji Požarevac” građani su dobili priliku da se direktno uključe u očuvanje životne sredine svog grada i edukuju o primarnoj selekciji otpada, a najmlađi ekolozi koji su u okviru svojih škola prikupili i pravilno selektovali najviše otpada, nagrađeni su vrednim poklonima namenjenim školama.

“Decenijama smo simbol ovog grada. Duh Požarevca, nesvakidašnja energija ovog grada, ali i neobična strast prema kvalitetu, utkana je u svaki naš proizvod u kojima uživaju milioni ljudi širom zemlje, ali i sveta. Zato želimo da kao odgovoran član lokalne zajednice, uzvratimo ovom gradu i zato smo deo svih akcija koje čine da naši sugrađani žive bolje i kvalitetnije. Akcijama koje smo pokrenuli, a koje su samo početak još šireg angažovanja koje planiramo u narednom periodu kada je reč o zaštiti životne sredine, želimo da budemo kreatori lepše i bolje budućnosti za našu decu. To je naša agenda od koje nećemo odustati”, naveo je Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova i održivosti kompanije Bambi.

Odziv i reakcija osnovnih škola i dece na poziv da se aktivnije uključe u aktivnosti usmerene u pravcu zaštite životne sredine, pokazale su da želja i volja postoje i da su mladi danas izuzetno zainteresovani za održive teme.

„Kroz predstavu ‘Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu’ započeli smo edukaciju najmlađih. Oni su kroz takmičenje između škola sakupili 500 kg ambalažnog otpada, što je odličan start. Nadamo se da će uticati na svoje roditelje, prijatelje i komšije da recikliraju; da će građanima Požarevca odvajanje ambalažnog otpada u okviru domaćinstva postati navika i da će isti odlagati u reciklažno ostrvo koje danas postavljamo“, navela je Violeta Belanović, generalna direktorka kompanije Sekopak.

Postavljanje reciklažnog ostrva i odlični rezultati projekta „Mala škola reciklaže“ namenjenog najmlađima, pokazali su da zajedničko angažovanje svih zainteresovanih strana – institucija, kompanija i građana, može da doprinese snažnim promenama, i kreiranju budućnosti koju svi želimo da vidimo.

Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

10/06/2024

Sekopak lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

Kao vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak teži da prati trendove i usvaja nove standarde na

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by