+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Reciklažna zvona za staklo i na ulicama Kruševca
Vesti

Reciklažna zvona za staklo i na ulicama Kruševca

05/05/2023 Vesti

Kruševac je peti grad u kome su postavljena zvona za staklenu ambalažu u okviru javnog poziva kompanije Sekopak. Postavkom 70 zvona započeta je saradnja između JKP Kruševac i Sekopaka i nakon Pirota, Vršca, Valjeva i Negotina, omogućeno je i građanima Kruševca da odlažu staklenu ambalažu u namenska zvona.

“Sekopak je pre dve godine započeo veliki projekat upravljanja staklenim amabalažnim otpadom u Republici Srbiji i kao rezultat tog projekta odlučili smo da, pored četiri opštine koje su učestvovale u projektu, krenemo po Srbiji da postavljamo zvona jer je projekat davao veoma dobre rezultate. Oni su pokazali da se sakupljene količine iznosile tonu staklenog amabalažnog otpada po kontejneru, a od ove godine se nadamo se da će to biti jedna i po tona i drago nam je što će Kruševljani moći da zajedno sa nama učestvuju u postavljanju tog cilja. Kruševac je jedan od gradova koji se prijavio na javni poziv Sekopaka i ispunio sve uslove i zato danas u Kruševcu postavljamo 70 zvona za skupljanje staklenog ambalažnog otpada”, rekla je generalna direktorka Sekopaka, Violeta Belanović.

Direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković istakla je zadovoljstvo zbog početka saradnje sa Sekopakom i pozvala sugrađane da odlažu staklo u predviđena zvona:

“Problem staklenog ambalažnog otpada je problem koji muči sve veće gradove naše države, kao i gradove širom regiona i zato nam je veliko zadovoljstvo što nas je kompanija Sekopak prepoznala kao pouzdanog partnera za realizaciju i nastavak projekta za sakupljanje staklenog ambalažnog otpada. Na sedamdeset lokacija na užem i širem gradskom jezgru postavljaju se zvona za sakupljanje staklene ambalaže i ovim putem pozivamo sve naše sugrađane i apelujemo da krenemo sa razvijanjem ekološke svesti i ekološke kulture. Važno je da na pravilan način vršimo odlaganje staklenog ambalažnog otpada i doprinesemo zaštiti životne sredine, a samim tim naš grad učinimo lepšim, uređenijim i čistijim.

Sekopak će nam i na dalje pružati podršku savetima i predlozima za akcije koje ćemo u narednom periodu sprovoditi i na taj način edukovati sve naše stanovništvo, od najmlađih do najstarijih, da na pravilan način odlažemo ambalažni otpad. Nećemo se zadržati samo na ovom projektu, već ćemo po preporukama Sekopaka krenuti intenzivno u odvajanje i selekciju ostalih vrsta otpada i da na taj način spremni dočekamo otvaranje budućeg regionalnog centra za upravljanje otpadom, da povećamo procenat reciklaže na teritoriji naše zemlje i učestvujemo svi zajedno u što većem obimu u zaštiti životne sredine”, rekla je Snežana Radojković.

 

Sekopak nastavlja da postavlja zvona širom Srbije i aktivno poziva građane da odvajaju staklenu ambalažu u namenska reciklažna zvona.

Inicijativa Sekopaka deo je javnog poziva koji je raspisan početkom godine nakon uspeha projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balakanu”.

Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

10/06/2024

Sekopak lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

Kao vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak teži da prati trendove i usvaja nove standarde na

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by