+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Zvona stigla i u Negotin
Vesti

Zvona stigla i u Negotin

29/04/2023 Vesti
U cilju unapređenja kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže u Negotinu je postavljeno 70 reciklažnih zvona. Nakon Pirota, Vršca i Valjeva, Negotin je četvrti grad koji se odazvao Sekopakovom javnom pozivu i dobio zvona u koje će građani biti u prilici da odlažu staklenu ambalažu.

Jedno od zvona postavljeno je u gradskom parku blizini OŠ “Vuk Karadžić” i upravo na tom mestu je priređena akcija kojoj su se odazvali učenici najstarije negotinske škole, a pozivu da učestvuju u prikupljanju stakla pridružili su se i građani. Na akciji su prisustvovali predstavnici kompanije Sekopak, lokalne samouprave i JKP “Badnjevo”.

Predstavnici kompanije Sekopak, lokalne samouprave i JKP "Badnjevo"

Prisutnima su se obratili Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin i Violeta Belanović, generalna direktorka kompanije Sekopak.

„Saradnja javnog, privatnog i civilnog sektora neophodna je za rešavanje ključnih izazova današnjice kada je reč o zaštiti životne sredine. Zato je donacija ovih reciklažnih zvona, čije je postavljanje u toku na brojnim mestima u gradu i u bližim selima, od velikog značaja i za samu opštinu Negotin jer će značajno unaprediti upravljanje otpadom i doprineti povećanju reciklaže ambalažnog otpada, u ovom slučaju stakla.“, rekao je Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin i pozvao sve građane da stakleni otpad odlažu u postavljena zvona.

Sekopak je u opštini Negotin, na osnovu javnog poziva u cilju unapređenja kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže donirao 70 reciklažnih zvona za prikupljanje otpadne staklene ambalaže, a generalna direktorka Sekopaka, Violeta Belanović je istakla da se nada da će se u narednom periodu postaviti i kontejneri za ostale vrste ambalažnog otpada.

„ Želim da se zahvalim Opštini Negotin i JKP “Badnjevo” koji su se odazvali na naš javni poziv i što smo danas ovde da postavimo zvona, odnosno kontejnere za za stakleni ambalažni otpad. Ovo je početak saradnje za Negotinom i ja se nadam da ćemo u nekom narednom periodu postaviti kontejnere za ostale četiri vrste ambalažnog otpada koji takođe treba sakupiti, pored staklenog ambalažnog otpada. Sekopak je pre dve godine započeo projekat za sakupljanje staklenog ambalažnog otpada širom Republike Srbije i iz tog projekta dobili smo rezultat da otprilike svaki od ovih kontejnera da jednu tonu staklenog ambalažnog otpada, a naša želja je da se količina poveća na tonu i po“, istakla je Violeta Belanović, generalna direktorka Sekopaka.

Sekopak nastavlja da postavlja zvona širom Srbije i aktivno poziva građane da odvajaju staklenu ambalažu u namenska reciklažna zvona.

Inicijativa Sekopaka deo je javnog poziva koji je raspisan početkom godine nakon uspeha projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balakanu”.

Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

26/03/2024

JKP Šumadija Kragujevac: Kontinuiranim ekološkim akcijama do svesti građana o reciklaži

Saradnja Sekopaka i JKP Šumadija Kragujevac traje više od 13 godina, a zajedničkim snagama iz

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by