+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Valjevo reciklira staklenu ambalažu!
Vesti

Valjevo reciklira staklenu ambalažu!

20/04/2023 Vesti

Nakon Pirota i Vršca koji su dobili 100 zvona za staklenu ambalažu, grad Valjevo odazvao se na Sekopakov javni poziv i dobio 30 zvona za staklenu ambalažu. U strogom centru grada postavljeno je 25 kontejnera kako bi bili na dohvat ruke svim građanima i ugostiteljima, dok će pet zvona biti postavljeno u turističkom mestu Divčibare. Još 10 reciklažnih zvona biće isporučeno JKP “Vidrak” do kraja meseca. 

U susret Danu planete Zemlje koji se obeležava 22. aprila, predstavnici JKP „Vidrak” Valjevo, grada Vršca i Sekopaka, osvrnuli su se na važnost ovakvih projekata za građane. 

“Cilj nam je da sva staklena ambalaža koja završava pored reka, u parkovima, a jedan deo i na deponiji sada može da se reciklira. Ovim je obezbeđeno da građani mogu da odlože staklenu ambalažu koja će potom biti odožena u naš reciklažni otpad i odatle predata otkupljivačima. Nadam se da ćemo uspeti da utičemo na buđenje svesti građana o zaštiti životne sredine”, istakla je direktorka JKP “Vidrak” Ksenija Badem.

Grad Valjevo ulaže dosta napora i sredstava za unapređenje zaštite životne sredine i postavka zvona je samo jedan od koraka koji čine u tom pravcu.

“Konkurisali smo sa još nekim projektima i kod ministarsva i nadam se da je ovo početak unapređenja zaštite životne sredine u našem gradu“, rekao je Kuzmanović i potvrdio da grad planira da uloži sredstva u mehanizaciju Vidraka kako bi ovo preduzeće spremno dočekalo početak rada regionalne deponije”, istakao je Dragutin Kuzmanović, pomoćnik gradonačelnika Grada Valjeva.

Sekopak nastavlja da postavlja zvona širom Srbije i aktivno poziva građane da odvajaju staklenu ambalažu u namenska reciklažna zvona koja su postavili. Inicijativa Sekopaka deo je javnog poziva koji su raspisali početkom godine nakon uspeha projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balakanu”. 

„Projekat je zaživeo i postigao do sada odlične rezultate jer se procenat sakupljanja ambalažnog stakla povećao za 90% u opštinama u kojima ga realizujemo. Ti gradovi godišnje po kontejneru daju jednu tonu staklenog otpada. Nama je cilj da dodjemo do 1,5 tone i nadamo se da će grad Valjevo sa nama da postigne taj cilj. Želimo da nam gradovi i Srbija budu čisti i da ambalažni otpad na kraju dana pošaljemo tamo gde mu je i mesto,” istakla je direktorka Sekopaka Violeta Belanović. 

Valjevo postavilo 30 zvona za staklenu ambalažu
direktorka JKP “Vidrak” Ksenija Badem, Dragutin Kuzmanović, pomoćnik gradonačelnika Grada Valjeva i direktorka Sekopaka Violeta Belanović
Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

10/06/2024

Sekopak lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

Kao vodeći operater ambalažnog otpada Sekopak teži da prati trendove i usvaja nove standarde na

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by