+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Vršac dobio zvona za staklenu ambalažu
Vesti

Vršac dobio zvona za staklenu ambalažu

15/04/2023 Vesti

Vršac je drugi grad u kome je u okviru Sekopakovog javnog poziva omogućeno građanima da odlažu staklenu ambalažu. Ukupno je postavljeno 75 zvona na frekventnim lokacijama kojima je obuhvaćen ceo grad i okolna naseljena mesta.

Postavka zvona nije početak saradnje između Sekopaka i JKP “Drugi oktobar” – ovo je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje na polju upravljanja ambalažnim otpadom i edukacije građana o reciklaži. Predstavnici JKP „Drugi oktobar”, grada Vršca i Sekopaka, osvrnuli su se na važnost ovakvih projekata za građane.

“Ovo je karika koja nedostaje i kada je reč o selekciji otpada to je sistem koji kreće od samih građana, od svih nas. Ovom podelom i postavljanjem posuda za prikupljanje staklene ambalaže sigurno smo unapredili sam početak reciklažnog procesa u Vršcu i ovo je odskočna daska za dalji i uspešan rad”, izjavio je Velizar Vemić rukovodilac Sektora održavanja javnih površina grada Vršca.

Slobodan Jovanov, član gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine grada Vršca pozvao građane Vršca da odlažu staklenu ambalažu u namenska zvona i tako čuvaju prirodne resurse i životnu sredinu budućim generacijama:

Ovo je sigurno jedan stepenik više kada govorimo o sakupljanju reciklažnog otpada. Ovim ćemo unaprediti upravljanje otpadom na teritoriji grada Vršca”, istakao je Jovanov.

Generalna direktorka Sekopaka, Violeta Belanović je istakla da je staklo stoprocentno reciklabilni materijal sa neograničenim brojem ponovne upotrebe i dodala:
“Mi smo u okviru projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu” u četiri opštine za godinu dana sakupili 90 procenata više staklenog ambalažnog otpada nego što je prikupljeno u prethodnoj godini. To nam je pokazalo da su lokalne samouprave i javna preduzeća veoma zainteresovana za sakupljanje staklenog ambalažnog otpada i zato i u ovoj godini nastavljamo sa postavljanjem zvona. Videli smo da građani vole da odvajaju stakleni ambalažni otpad i ako imaju ovakva adekvatna zvona, i te kako su voljni da ih odlažu na mesta koja su za to predviđena”, rekla je Violeta Belanović.

Sekopak nastavlja da postavlja zvona širom Srbije i aktivno poziva građane da odvajaju staklenu ambalažu u namenska reciklažna zvona koja su postavili. Inicijativa Sekopaka deo je javnog poziva koji su raspisali početkom godine nakon uspeha projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balakanu”.

U obilasku reciklažnog centra JKP "Drugi oktobar" Vršac
Reciklažni centar JKP "Drugi oktobar" Vršac
Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

26/03/2024

JKP Šumadija Kragujevac: Kontinuiranim ekološkim akcijama do svesti građana o reciklaži

Saradnja Sekopaka i JKP Šumadija Kragujevac traje više od 13 godina, a zajedničkim snagama iz

11/03/2024

Ivana Vukić, PepsiCo: Odgovornost koju imamo prema zajednici i planeti shvatamo veoma ozbiljno

Saznaj na koji način kompanija PepsiCo brine o zaštiti životne sredine, šta podrazumeva PepsiCo Positive

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by