+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Zvona za staklenu ambalažu stigla i u Vlasotince
Vesti

Zvona za staklenu ambalažu stigla i u Vlasotince

01/02/2024 Vesti

Građani Vlasotinca i okoline dobili su priliku da staklenu ambalažu odlažu u zvona, koja su postavljena na frekventnim lokacijama u opštini. Ovu akciju zajedno sprovode opština Vlasotince, JKP Komunalac i operater ambalažnog otpada Sekopak. Promociji postavljanja zvona i akciji sakupljanja staklenih flaša i tegli pridružio se veliki broj Vlasotinčana, koji su na taj način pružili svoj doprinos zaštiti životne sredine.

„Postavljanjem kontejnera za staklenu ambalažu napravili smo prvi korak u primarnoj selekciji otpada. To je ujedno i prvi korak u procesu reciklaže. Naše je opredeljenje da nastavimo u tom pravcu. Podsećam vas da je opština Vlasotince, investiranjem u komunalni sektor više od 150 miliona dinara u prethodne dve godine, stvorila uslove da nam grad bude čistiji i uredniji. U sistem odvoza i deponovanja smeća uveli smo i 11 seoskih mesnih zajednica, što takođe doprinosi čistijoj okolini. Početak procesa primarne selekcije otpada je logičan sledeći korak koji smo, evo, danas napravili“, rekao je predsednik Privremenog organa u Vlasotincu Bratislav Petrović.

Selekcijom i reciklažom smanjuje se količina otpada koja se deponuje.

„Postavljanjem ovih kontejnera krećemo sa prikupljanjem, za sada, staklene ambalaže, ali siguran da je ovo samo početak dugoročne saradnje sa kompanijom Sekopak i da ćemo kasnije krenuti sa odvajanjem i drugih vidova ambalaže. Na taj način smanjićemo količinu otpada koja se deponuje, a reciklažom štitimo našu životnu sredinu“, rekao je direktor JKP Komunalac Zoran Jović.

Menadžerka operacija u kompaniji Sekopak,  Ivana Pavlović naglasila je da je zadovoljstvo biti danas u opštini Vlasotince.

„Sekopak širi mrežu saradnika, pa je tako Vlasotince 16. opština koja je od nas dobila na korišćenje zvona za oslaganje staklenog ambalažnog otpada. Mi smo danas ovde na inicijativu ljudi iz Komunalca. Na moje veliko zadovoljstvo danas smo dobili još jednog važnog saradnika – JKP Komunalac, odnosno opštinu Vlasotince. Želim da vas podsetim da je staklo najreciklabilniji otpad i zato nikako ne treba da završi u prirodi ili na deponiji.  Pozivam sve građane da koriste zvona, odlažu staklenu ambalažu i stvaraju novu ekološku naviku koja je važna za budućnost svih nas.“, rekla je Pavlović.

Građani koji su doneli staklenu ambalažu nagrađeni su simboličnim poklonima. U Vlasotincu je postavljeno ukupno 30 zvona – kontejnera za staklenu ambalažu.

Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

01/02/2024

Zvona za staklenu ambalažu stigla i u Vlasotince

Građani Vlasotinca i okoline dobili su priliku da staklenu ambalažu odlažu u zvona, koja su

07/12/2023

Nove reciklažne kante za Kragujevac

Kako bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane na očuvanje životne sredine JKP Šumadija

21/11/2023

Sekopak i Bambi dobitnici titule “Kampanje sa svrhom” ECO 2023.

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” koji su sprovele kompanije Sekopak i Bambi dobitnik je priznanja

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by