+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Coca-Cola vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet
Vesti

Coca-Cola vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet

13/03/2023 Vesti

Građani Zrenjanina koji tokom marta recikliraju iskorišćenu ambalažu proizvoda sa nalepnicom „Recikliraj“, kupljenih u IDEA i Roda prodavnicama, imaju priliku da osvoje vrednu nagradu. Najvredniji recikler u okviru jedinstvene inicijative „Recikliraj pametno“, koji odloži najveći broj limenki, PET, Tetra Pak i staklene ambalaže, kompanija Coca-Cola HBC Srbija nagradiće električnim trotinetom.

Zainteresovani za učešće u ovom nagradnom konkursu treba da se registruju na Solagro aplikaciji http://zr.solagro.app/, iskorišćenu ambalažu odlože u pametne uređaje koji su postavljeni na 12 lokacija u Zrenjaninu i kodove dobijene pri odlaganju ambalaže unose u mobilnu aplikaciju. Na taj način sakupljaće poene, a korisnik sa najviše prikupljenih poena biće nagrađen električnim trotinetom.

Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, ističe da je ova inicijativa primer kako reciklažu učiniti razumljivijom, pristupačnijom i zanimljivijom za građane.

„Svi znamo da je reciklaža dobra kako za prirodu, tako i za sve nas pojedinačno, ali podaci pokazuju da nažalost reciklaža i dalje nije na željenom nivou. Projekat „Recikliraj pametno“ je okupio jednu široku koaliciju institucija i partnera, različitih u mnogo čemu, ali jedinstvenih u nameri da damo doprinos popularizaciji reciklaže i čistijoj životnoj sredini. I upravo kroz ovaj projekat u Zrenjaninu, u kojem po prvi put koristimo napredne tehnologije, reciklažu približavamo svima, podstičući građane da se uključe i postanu najbolji recikleri i promoteri dobrih ekoloških navika“, kazala je Čaušević.

Ona je pozvala građane Zrenjanina da budu deo projekta i reciklažom doprinesu čistijem gradu.

Projekat „Pametno recikliraj“ je deo ekološke inicijative „Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada“, koja se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom, kao i pet kompanija, među kojim je i  Coca-Cola HBC Srbija.

Napisao Ivana Mišić

Najnovije vesti

20/03/2023

“Mala škola reciklaže” za osnovce u Požarevcu

Projekat „Mala škola reciklaže“ zvanično je započet pozorišnom predstavom „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na

13/03/2023

Coca-Cola vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet

U okviru inicijative „Pametno recikliraj“ građani Zrenjanina koji tokom marta recikliraju iskorišćenu ambalažu imaju priliku

31/01/2023

Javni poziv za učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže

Sekopak raspisuje javni poziv za zainteresovane jedinice lokalne samouprave i njihova Javna komunalna preduzeća zadužena

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by