+381 11 313 01 53
Bulevar Mihajla Pupina 10 B/2, Novi Beograd
Na Drinskoj regati sakupljeno više od 800kg ambalažnog otpada
Vesti

Na Drinskoj regati sakupljeno više od 800kg ambalažnog otpada

20/07/2021 Vesti

Upravo završena 27. Drinska regata okupila je veliki broj ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na reci Drini koji su imali priliku da uživaju u njenim brzacima, ali i da istovremeno budu odgovorni prema životnoj sredini.

Apatinska pivara, Jelen pivo i nacionalni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom SEKOPAK nastavlili su akciju RECIKLIRAJ, UŽIVAJ, DRINU OD OTPADA SAČUVAJ gde su posetiocima ovog svojevrsnog karnevala na vodi omogućili da pravilno odlože ambalažni otpad.

  • Akcijom Apatinske pivare, SEKOPAKA i JKP “12 septembar” – Bajina Bašta sakupljeno više od 800 kilograma ambalažnog otpada

U saradnji sa JKP “12 septembar” – Bajina Bašta, postavljeni su reciklažni setovi kutija i kanti na ključnim mestima gde se i stvara najveća količina otpada. Posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posetioce da svoj ambalažni otpad ubacuju i u mobilne kante/rančeve.

Ove godine sakupljeno je 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže

“Ponosni smo što je uz podršku Apatinske pivare i Jelen piva ove godine sakupljeno mnogo više ambalažnog otpada nego prethodnih godina – čak 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže (u 2019. godini je sakupljeno 170 kg otpada). Značajno je da ukažemo da i na ovako velikim dešavanjima koja okupljaju dosta ljudi, možemo da budemo odgovorni prema životnoj sredini i nama samima”, kažu u Apatinskoj pivari.

U Sekopaku ističu da je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata. “Ovde se stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu. Drago nam je što je veliki broj posetilaca to shvatio i priključio se akciji. Samo udruženi možemo da zaštitimo našu planetu”, kažu u Sekopaku.

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu.

Akcija Apatinske pivare i Sekopaka na 27. Drinskoj regati
Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

23/08/2021

Recikliraj srcem za čistiji Aranđelovac!

Započeto uvođenje primarne selekcije u Aranđelovcu postavljanjem eko ostrva i kontejnera za ambalažni otpad kroz

20/08/2021

Eko druženje sa glumicom Isidorom Simijonović

Sekopak, Apatinska pivara, Tetra Pak, Coca-Cola HBC i JKP Šumadija edukovali Kragujevčane o pravilnom korišćenju

28/07/2021

Kompanija Tetra Pak: Primer dobre prakse prelaska na cirkularnu ekonomiju

Tetra Pak ambalaža je izrađena od obnovljivih materijala i može se u potpunosti reciklirati. Održivost

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by