+381 11 4350 450
Milutina Milankovića 3v, Novi Beograd
Sekopak i Bambi dobitnici titule “Kampanje sa svrhom” ECO 2023.
Vesti

Sekopak i Bambi dobitnici titule “Kampanje sa svrhom” ECO 2023.

21/11/2023 Vesti

Knjižica “Mala škola reciklaže” na poklon svima!

 

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” koji su sprovele kompanije Sekopak i Bambi dobitnik je priznanja “Kampanje sa svrhom” u ECO kategoriji. “Kampanje sa svrhom” je prvi Festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji i regionu i jedan od prvih takve vrste u svetu. 

U Marsh Open Space-u, na Međunarodni dan deteta, proglašeni su nosioci titule “Kampanje sa svrhom” 2023. Festival se ove godine održavao po treći put, a po prvi put je dodelio nagrade u dve kategorije, i to ECO i SOCIAL.

Ana Diković i Milica Kuzmanov - priznanje u ECO kategoriji

Iz projekta je potekla knjžica za decu “Mala škola reciklaže”, a povodom dobijanja priznanja “Kampanje sa svrhom”, kompanije su odlučile da podele knjižicu sa svima. Besplatan primerak možete preuzeti ovde.

Projekat “Reciklažom za čistiji Požarevac” realizovan je sa idejom da kompanije približe temu reciklaže svim građanima Požarevca, ali pre svega najmlađima. U prvi deo projekta pod nazivom “Mala škola reciklaže” uključile su se sve osnovne škole iz Požarevca i okolnih mesta, a decu od 1. do 4. razreda Boda Ninković i ekipa naučili su kako da vode računa o životnoj sredini kroz predstavu “Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu!”. Ovo je bio prvi korak u njihovoj edukaciji jer su kao ulaznicu donosili upravo ambalažni otpad! U školama su postavljene kutije za odvajanje ambalažnog otpada, a deci je podeljen edukativni materijal kako bi im održao pažnju na ovoj važnoj temi.

Kampanje sa svrhom 2023.
Projekti "Vlasina čista ljubav" i "Reciklažom za čistiji Požarevac" dobitnici priznanja ECO i SOCIAL
  • Kroz projekat edukovali smo više od 2.000 osnovaca o reciklaži, a za samo dva meseca deca su sakupila više od 700 kg ambalažnog otpada

U sledećoj fazi projekta postavljeno je reciklažno ostrvo na promentoj lokaciji u gradu, a postavku je pratilo i predstavljanje rezultata inicijative “Mala škola reciklaže” koja je bila samo uvod u veliku kampanju širenja ekološke svesti među građanima. Na ova način omogućeno je svim građanima Požarevca da odlažu ambalažni otpad, a nakon postavke eko ostrva sprovedeno je niz akcije za sakupljanje ambalažnog otpada i edukaciju građana o reciklaži. 

Napisao Milica Kuzmanov

Najnovije vesti

17/05/2024

NOVI SAD I SEKOPAK NASTAVLJAJU SARADNJU U OKVIRU ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM

Grad Novi Sad i Sekopak potpisali su Memorandu o razumevanju.

10/04/2024

U Novom Sadu postavljeno pet reciklomata

U okviru projekta „Novi Sad pametno reciklira“ na 5 lokacija u gradu, počeli su sa

26/03/2024

JKP Šumadija Kragujevac: Kontinuiranim ekološkim akcijama do svesti građana o reciklaži

Saradnja Sekopaka i JKP Šumadija Kragujevac traje više od 13 godina, a zajedničkim snagama iz

Pratite nas
© 2020 SEKOPAK. Sva prava zadržana.
Developed by